Badkamer en toilet met decor vloertegel

Invulling van de badkamer en het toilet

In deze badkamer en toilet is er gebruik gemaakt van verschillende tegel en sanitair merken.

  • Lavigo

  • Geberit
  • Clou
  • Ideal Standard
  • Damixa
  • Xenz
  • Bella Casa

In deze badkamer is er een douchevloer geplaatst van Ideal Standard uit de serie Ultra Flat in de maatvoering 100 x 90 cm. Deze douchevloer is hier geplaatst in de kleur zwart, en past daarmee perfect bij de douchecabine, welke ook mat zwart is. De douchecabine is afkomstig van Xenz, en komt uit de serie Industrial Line Premium. Verder hangt hier tevens een mat zwarte opbouw doucheset van Damixa, met een mooie regendouche van 25 cm in de diameter.

Deze badkamer was aan de kleine kant (zie plattegrond onderaan de pagina), en daarom is er voor gekozen om de hoge kast en de radiator samen te integreren. Hier heeft Sanijura de oplossing voor, zij hebben namelijk een hoge kolomkast welke een spiegelende deur heeft, welke warmte afgeeft door een geïntegreerde verwarming. Dit is dus een ideale oplossing wanneer er geen ruimte is voor deze beide onderdelen apart.

De tegels die gebruikt zijn in zowel de badkamer als het toilet zijn afkomstig van Bella Casa. Deze tegels komen beide uit de serie Scotland. Op de wand is de basis tegel in de kleur grijs verwerkt, met maatvoering 30 x 60 cm. Op de vloer is de decortegel van deze serie, Ness Gris, verwerkt in de maatvoering 60 x 60 cm.

Het toilet op de badkamer is hetzelfde opgebouwd als het toilet op het losse toilet.

In deze badkamer is een meubel geplaatst van het merk Sanijura. Dit badkamermeubel komt uit de serie Luciole, en heeft de volgende afmetingen: 100 cm breed, en 39 cm diep. De onderkast van dit badkamermeubel is hier te zien in de kleur geveegd blauw, de hoge kast die eerder beschreven is, is ook uitgevoerd in deze kleur. Deze onderkast heeft drie lades, en is daardoor hoger dan het gemiddelde badkamermeubel. Hier is er voor gekozen om het badkamermeubel op pootjes te plaatsen, welke kleur (mat zwart) mooi passen bij de kranen in de badkamer, en bij de grepen van het badkamermeubel. Boven dit badkamermeubel is een rechthoekige spiegel, tevens van Sanijura, geplaatst welke een mat zwarte omranding heeft. Deze spiegel is uitgerust met geïntegreerde led verlichting, spiegelverwarming en een infrarood sensorschakelaar. Op het badkamermeubel staat een wastafelkraan van Damixa in de kleur mat zwart. Deze wastafelkraan is afkomstig uit de serie Silhouet.

In dit losse toilet zijn dezelfde tegels verwerkt als op de badkamer. Het natuursteen (Basalt) is verwerkt boven op het inbouwreservoir en als dorpel. Tevens is dit natuursteen ook verwerkt in de badkamer, als dorpel, vensterbank, en ook bovenop het inbouwreservoir.

Het fonteintje op dit toilet is afkomstig van Lavigo, en is hier te zien in de kleur Antraciet. Dit fonteinmeubeltje is afkomstig uit de serie Vito en bestaat uit zowel het fonteintje als het fonteinkastje. Op dit fonteinmeubeltje is een kraan gemonteerd afkomstig van Clou uit de serie Kaldur in de kleur mat zwart.

Het toilet dat zowel in de badkamer als in het toilet geplaatst is, is afkomstig van Clou uit de serie InBe. Dit toilet is een verkort model, wat handig is in de kleine badkamers en toiletten, om meer comfort en zitruimte te bieden. Dit toilet is tevens rimfree, wat het handig schoon te houden maakt. Ook is het toilet uitgerust met een soft-close zitting, welke gemakkelijk van het toilet te verwijderen is, wat ook een voordeel brengt in de schoonmaak. Boven het toilet is een drukplaat verwerkt uit de serie Sigma 20 van Geberit in de kleur mat zwart, om zo perfect bij de rest van de uitstraling van het toilet te passen.

Van de tekening naar het eindresultaat

Plattegrond badkamer en toilet